SweetVim® - aromaty wzmacniające słodycz

Seria produktów SweetVim® to aromaty i aromaty naturalne, wykorzystywane do obniżania wartości kalorycznej produktów rynkowych oraz wzmacniające odczucie słodyczy w rozwiązaniach bezcukrowych.

SweetVim® odpowiada współczesnym trendom obniżania wartości kalorycznej produktów. Są to dodatki do żywności pozwalające na obniżenie zawartości cukru nawet do 50%, przy zachowaniu wrażenia słodyczy produktu wyjściowego. W odróżnieniu od popularnych substancji słodzących, nie wnoszą obcych posmaków. Finalny wyrób zachowuje zrównoważony profil sensoryczny produktu słodzonego wyłącznie cukrem.

Obniżanie wartości kalorycznej produktów

Rosnące zapotrzebowanie na produkty o obniżonej zawartości cukru i bez dodatku cukru oraz ciągłe zmiany legislacyjne, powodują wzrost zainteresowania rozwiązaniami zastępującymi cukier na etykiecie wyrobu gotowego. W naszej ofercie znajduje się wiele rozwiązań, które pozwalają redukować cukier w wyrobie gotowym. 

Aromaty SweetVim® występują w formie płynnej i proszkowej.
To składniki, które znajdują szczególne zastosowanie w przemyśle napojowym i cukierniczym.

Marki własne - wybór oferty

SalVim®

SalVim®

Więcej

TasteVim®

TasteVim®

Więcej

ISO-Tonka®

ISO-Tonka®

Więcej

HopsVim®

HopsVim®

Więcej

InulinVim®

InulinVim®

Więcej

Oferta

Oferta

Więcej

Masz pytanie? Skontaktuj się z nami

Przejdź do kontaktu