SalVim® - niskosodowa alternatywa dla soli

SalVim® to linia produktów o obniżonej zawartości sodu, będących alternatywą dla tradycyjnej soli kuchennej. Zastosowanie produktów SalVim® umożliwia redukcję zawartości sodu aż do 50%, przy zachowaniu słonego smaku produktu gotowego. Jest to idealne rozwiązanie dla produktów bogatych w sól – popcorn, chipsy, prażynki, słone paluszki, solone orzeszki.

Zgodnie z zaleceniami Światowej Organizacji Zdrowia (WHO), należy ograniczyć spożycie sodu. Nadmiar soli w diecie jest szkodliwy i może niekorzystnie wpłynąć na prawidłowe funkcjonowanie organizmu oraz zwiększyć ryzyko zachorowania na choroby cywilizacyjne.

Mieszanka soli kuchennej z innymi dodatkami do żywności

W soli niskosodowej część soli jest zastąpiona potasem oraz magnezem. Znajduje się w niej 30-60% mniej sodu niż w tradycyjnej soli kuchennej.

Z myślą o naszych klientach, którzy chcą ograniczyć ilość sodu w oferowanych produktach, opracowaliśmy serię produktów SalVim®, które są deklarowane jako mieszanka soli kuchennej (NaCl) z innymi dodatkami do żywności.

Dzięki optymalnie dobranym składnikom, smak gotowego wyrobu jest możliwie zbliżony do produktu przyprawianego tradycyjnie solą.

Marki własne - wybór oferty

SweetVim®

SweetVim®

Więcej

TasteVim®

TasteVim®

Więcej

ISO-Tonka®

ISO-Tonka®

Więcej

HopsVim®

HopsVim®

Więcej

InulinVim®

InulinVim®

Więcej

Oferta

Oferta

Więcej

Masz pytanie? Skontaktuj się z nami

Przejdź do kontaktu