Fortyfikowanie produktów spożywczych

Konsumenci coraz częściej sięgają po żywność funkcjonalną, która oprócz zaspokojenia głodu czy pragnienia dostarczy organizmowi również składniki o działaniu prozdrowotnym.

Produkty spożywcze można wzbogacać poprzez uzupełnienie składników utraconych podczas procesów technologicznych lub też dzięki dodaniu do produktu wartościowych dla organizmu składników odżywczych.

Żywność funkcjonalna zyskuje wielu zwolenników i jest alternatywą dla żywności wysoko przetworzonej.

Zmniejszenie ryzyka powstawania chorób cywilizacyjnych

Witaminy i minerały, a także inne funkcjonalne składniki, np. superfoods wspierają prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego, układu nerwowego czy mięśniowego.

Żywność funkcjonalna jest kierowana dla określonej grupy społecznej, np. osób starszych, kobiet w ciąży, niemowląt czy sportowców.

Rynek napojów funkcjonalnych ma wiele do zaoferowania. Zachęcamy do zapoznania się z naszą ofertą, w której znajdują się produkty do fortyfikacji żywności: premiksy funkcjonalne, koncentraty do napojów funkcjonalnych, InulinVim®.

Food design - wybór oferty

CLEAN LABEL

CLEAN LABEL

Więcej

PRODUKTY BIO

PRODUKTY BIO

Więcej

BOTANICALS

BOTANICALS

Więcej

ZDROWIE

ZDROWIE

Więcej

OFERTA

OFERTA

Więcej

Masz pytanie? Skontaktuj się z nami

Przejdź do kontaktu